Du värderar bara det du vet. Bara det du uppskattar älskar du och bara det du älskar skyddar du! Vi vill erbjuda hållbara semesterupplevelser som för våra gäster närmare naturen. Vi vill att våra gäster ska ha en bra och avkopplande tid i den vackra naturen i vår region. När våra gäster kommer tillbaka ska de vara motiverade av de underbara naturupplevelserna under sin semester att ta mer hand om naturen i vardagen och att leva en mer hållbar livsstil. Allt detta ska ske helt enkelt genom de formativa naturstunderna under deras vistelse hos oss.

Organisation

Hållbarhetsfrågan står högst upp på dagordningen i vår organisation. Som VD och ägare av Sålsjögården Timber Lodge ser vi personligen till att det som står på papperet omsätts i praktiken.

Energi

Vi får den mesta av vår el från vattenkraftverk. För uppvärmning och varmvatten använder vi flis från regionalt, hållbart skogsbruk. Vi behöver inga andra energikällor för att driva vår anläggning.

Byggnader och infrastruktur

Våra byggnader är välisolerade i linje med regionala förhållanden. Uppvärmning och varmvatten kommer från ett modernt flisvärmesystem, som försörjer alla byggnader med centralvärme. Vi har infört energibesparande koncept för belysning och andra områden.

Aktivt främjande

Å ena sidan säkerställer vårt hållbarhetskoncept att vi förmedlar idén om hållbarhet till våra gäster och att de hjälper till att sprida den. Å andra sidan planerar vi ett ambassadörsprojekt med teamet från det lokala UNESCO-biosfärområdet. Där vi kan bidra till att sprida idén om hållbarhet som en modellverksamhet.

Resurser

Vi sorterar vårt avfall strikt efter bästa förmåga, vilket vårt partnerföretag erbjuder när det gäller återvinning. Inom restaurangområdet har vi koncept för att motverka matsvinn. Vid inköp letar vi efter lokala produkter och försöker undvika förpackningsavfall så mycket som möjligt.